Stranica

Konačno bez vatre i dima: Kako sam se ZAUVEK rešila cigareta!

"Mark Tven je rekao: Jednostavno je ostaviti cigarete! Ja sam to uspeo hiljadu puta! Ovo zvuči tragikomično jer odustajanje od cigareta je samo pola bitke, druga polovina je nikako ponovo ne posegunti za cigaretom. Pokušala sam 1000 puta i konačno mi se učinilo da sam 1001 put uspela. Već 6 meseci sa gađenjem gledam na pušače i sve se više osećam kao da nikad više neću biti u tom taboru. Da li i vi priželjkujete isto?"

xcontent-1

Počela sam da pušim onda kada su svi prestajali - sa 26 godina i to traje već 11 godina. Prešla sam sa dve cigarete na paklicu dnevno. Zašto sam počela? Odgovor ne znam ni sama. Samo znam da me je u nekom trenutku sve sustiglo. Dečko me ostavio, šefica me izrabljivala, majka mi s razbolela, ma sve od jutra do mraka mi je teško padalo. U prostoriji za pušače sam pronašla beg od svega. Kako je to čudno, svako je mogao da napusti radno mesto radi pauze za pušenje, a ako sam samo sedela za svojim stolom dobijala sam prekorne poglede,a nekad i uvrede da sam lenja.

Cigarete su postale moja sloboda. Sve češće sam počela da izlazim na pauze za pušenje, ali posle određenog vremena to nije bilo samo za rad opuštanja već sam zaista želela cigaretu. Iako smo to primećivala u početku mi nije smetalo. godine su prolazile, svi u mom okruženju su pušili, bili smo mladi i opušteni, posle svake teške radne nedelje išli smo u bar. A onda se sve promenilo. Kao da sam se odjednom prbudila i ceo svet je rešio da zarati sa pušačima.

xcontent-2

Diskiriminacija pušenja se širi svuda. Kada su zabranili pušenje na poslu, a zatim po restoranima, barovima.Kazne za to su toliko velika, a i cigarete svako malo poskupljuju. Sve ovo vreme razmišljala sam samo o tome šta je to što meni smeta u cigaretama. Da li mi zdravlje stvarno ugroženo, da li društvena odgovornost, novčane kazne ili cena cigareta. A onda sam shvatila da sam pregazila tridesetu godinu i da sam i dalje sama.

Muškarci se nisu dugo zadržavali sa mnom. Neki su bežali od mirisa duvana iz usta, a neki su povukli granicu u zasnivanju porodice sa pušačem. Prvo to može uticati na zdravlje dece, a drugo na moj izgled, posebno na mojim zubima je ostao trag višegodišnjeg pušenja. Nikotin je pravi otrov koji je ubio lepotu u meni. Čvrsto sam odlučila da se rešim ove grozne navike.

xcontent-3

Ali kako da započnem? Donosila sa odluku više puta. Jednostavno bih bacila paklicu. Ali nije moglo tako. Par puta sam tako naglo prestajala ipočinjala opet. Na kraju sam došla do zaključka da bez obzira na moju jaku volju i karakter jednostavno ne mogu da uspem sama, bez pomoći.

Zamolila sam kolege da mi proslede knjigu Jednostavan način za prestanak pušenja (već dugo kruži po našoj kancelariji). Više gluposti u životu nisam pročitala. Od nje nije bilo nikakvog efekta. Ali kolege su uspevale na kratko jer su bile vrlo inspirisane njenim srastvenim pušačem. Međutim, već posle mesec-dva pušili su kao parne lokomotive i bilo im je jako neprijatno. Neko je, međutim, uspeo da odustane. Ali mislim da im je postepeni neuspeh pomogao. Ja nisam mogla tako, nikako nisam mogala da kontrolišem i smanjim cigarete kada sam bila veoma nervozna.

Kupila sam elektronsku cigaretu i nadala se da ću postepeno smanjiti količinu nikotina na nulu. Ali upala sam u zamku. Punjenje je mnogo skuplje od običnih cigareta i jako brzo se troši, jer se može pušiti bez pauze. Shvatila sam da neprestano pušim i stalno povećavam dozu i koristim sve više i više. Prednost vape je u tome što ne miriše i može se koristiti na nekim javnim mestima. Ali mnogo je teže prestati, pa sam se vratila na obične cigarete.

xcontent-4

Ono što nikada neću preporučiti su narodne metode! Natapanje cigareta u mleko, svakakve gadne varke na prazan stomak i tako dalje je nešto najgore što mi se dogodilo u životu.

I konačno, pomogla mi je terapija zamene nikotina. U apotekama i supermarketima police su obložene žvakaćim gumama, lepkom, tabletama i sprejevima. Sve sam ih probao. Njihova mana je što ne osećate da pušite kada ih koristite, a onda sve u krug...

A kada mi je kolega rekao da je prestao da puši uz pomoć NicKick-a, nisam baš verovala. Ali, pogrešila sam. Predložio mi je da i sama isprobam novo sredstvo u borbi protiv pušenja. Njegov trik je u tome što smanjuje akutnu želju za pušenjem. I što je najvažnije, pomaže u ublažavanju simptoma nakon što prestanete. .

xproduct

To jest, glava neće boleti, neće vam se povraćati i pucati. Um će ostati čist, pluća čista i dah svež. Upravo sam pomislila na neku magiju, kada mi se posle 4 nedelje vratila misao na cigarete.

Tokom meseca upotrebe postepeno sam smanjivala sa 20 cigareta dnevno na nulu. Potreba za nikotinom je nestala. Već 5. dana primene NicKick-a pušila sam samo pola paklice, a posle 2 nedelje samo par cigareta dnevno.

Posle dve nedelje sam shvatila da mi je miris duvana neprijatan, a poslednje pakovanje još nisam završila, samo sam ga bacila.

Konačno sam shvatila koliko je sjajno disati duboko, probuditi se ujutru, ne teške glave, već veselim tonom. Pre toga, trebalo je samo otvoriti oči - odmah posegnuti za cigaretom. I sada volim svoj svež dah, zdrav ten, kožu, kosu, nokte. Konačno sam očistila zube pušača!

xcontent-5

Ne pušim već šest meseci i mislim da sam se zauvek rešila svoje loše navike. Glavna stvar je motivacija. Zamislite samo šta ćete dobiti:

 • Zdravlje (svi znaju za posledice pušenja, ali radije ne razmišljaju o tome);
 • plus za budžet (cigarete nisu baš jeftina zabava);
 • Biće manje stresa jer cigareta je ta koja nam ga stvara
 • Vi i sva vaša odeća prestaćete da mirišete na duvan;
 • Biće više snage i energije, možete bezbedno da se bavite sportom;
 • Mozak će raditi brže i koncentracija će postati bolja.

U potpunosti sam osetila ove pluseve! Lepo je kada ponovo osetite sve nijanse ukusa hrane, čujete prijatan miris parfema i izgledate mnogo bolje. I neću reći da se sutradan kada sam prestala da pušim, pojavio i dečko. Pojavio se nakon 2 meseca. Upoznali smo se na jogi.

xcontent-6

On zaista ceni to što sam prestala da pušim i što sam se brinula o sebi. I što je najvažnije – ovo nije slučaj kada muškarac u meni u jednoj noći vidi devojku, već nešto mnogo više. Hvala Nick Kick-u!

Pušenje nije u modi, pa su pušači diskreditovani. Ne možete da prestanete? Probaj kao ja NickKick. Jeftino je i 100% vredi!

xproduct
5960 RSD
2980 RSD

Na primjer: Ivan Stankovich

Na primjer: +38124876456

9 komentara:

 1. xcomm-1

  Super napisano! I sa detaljima detaljima koje samo pušač može da razume. Hvala za info

  OdgovoriIzbriši
 2. xphoto%2c282%2c29

  Pušio sam više od 20 godina, sve dok nisam otišao u bolnicu sa sumnjom na emfizem. Hvala Bogu da je sve prošlo dobro, ali tada sam se jako uplašio za svoj život... Jednostavno ne mogu da prestanem ni na koji način. Moram da probam i NickKick, jer sve što sam do sada probao nije imalo efekta :(

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  • photo(1)

   Definitivno probajte! Uz pomoć NickKick-a oslobodila sam zavisnosti svog dedu koji ima 80 godina! Pušio je skoro 60 godina. Lekari su mu zabranili, ali on ipak nije mogao da prestane... Već sam bila očajna, ali nisam mogla da odustanem, i kupila sam mu NickKick, ali na moje veliko iznenađenje to je pomoglo! Deda ne puši već pola godine i oseća se mnogo bolje.

   Izbriši
 3. comm-2

  Koja radost da je konačno uspela da se odrekne cigareta i pobegne od dima! Sada zaista nije moderno pušiti.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
 4. xcomm-2

  Naručila sam NicKick za svog muža. Da budem iskrena, mislila sam da mu ništa neće pomoći, pušio je najmanje 2 paklice dnevno. Često sam pomišljala da će se sve to loše završiti, imao je užasan kašalj... I NickKick je pomogao. Sada beži čak i od duvanskog dima.

  OdgovoriIzbriši
 5. comm-7

  Nikada nisam pušila i ne savetujem vam. Koliko je ljudi već umrlo od ove zavisnosti! Žalite svoje telo i druge! I mi nepušači nevoljno udišemo ovo ((

  OdgovoriIzbriši
 6. photo(3)

  Prestao sam da pušim koristeći nikotinsku žvaku. To je, naravno, pomoglo, ali posle 3 meseca ponovo se otelo kontroli. I još sam na njih poptrošio mnogo više para nego na cigarete.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  • xphoto%2c284%2c29

   Protraćio sam svoj novac. Naručite sebi NickKick - prava stvar. Govorim kao bivši pušač sa 20 godina iskustva. Uz NicKick. Prestao sam da pušim za 3 nedelje. I što je najvažnije, zgodno je i efikasno. Nemam vremena da čitam knjige ni da idem kod lekara. Ne znam ko je izmislio NickKick, ali hvala mu.

   Izbriši
AddThis sharing
OBJAVI Pinterest LinkedIn Dodaj ovo
S & BOLDINGS LTD,8 St. Georges Road, London, England, NW11 0LR
Privacy policy